onsdag 25 november 2020

Family

30/10 01:00

Matjestårta de luxe

Portioner: 10-12 bitar
Ingredienser:

kavringbotten:
200 g mörk kavring
75 g smält smör

fyllning:
4 gelatinblad
4 matjessillfiléer (ca 300 g)
1 rödlök
2 ½ dl vispgrädde
500 g kesella (10 %)
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
nymald vitpeppar
garnering:
tunt rostad kavring
rödlök i klyftor
matjessill
färska örter, tex dillvippor och finhackad gräslök

Gör så här:
Smula kavringen i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Låt stå i kylen i cirka 30 minuter, tills botten har stelnat.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter.

Skär matjessillfiléerna i tärningar och skala och finhacka löken.

Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Vispa grädden.

Vispa ihop sill, lökhack, grädde, kesella, crème fraiche, citronsaft, salt och peppar till en jämn kräm. Blanda först gelatinet med lite av sillblandningen och vänd sedan ner det i resten av fyllningen.

Häll fyllningen i formen, bred ut den i ett jämnt lager och låt stå kallt i 3–4 timmar.

Servera matjestårtan garnerad med tunt rostad kavring, klyftad rödlök, matjessill och örter.
(SF/FL-net)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Radioaktiva ämnen i vildsvinskött


Igår 01:00 Axfood återkallar fläskfilé


23/11 01:00 Evas dadelkaka


22/11 01:00 Mjöl återkallas av Lantmännen


21/11 01:00 Mormors kasslerlåda


20/11 01:00 Kantarell- och Jordärtskocksoppa


19/11 01:00 Femtimmars lamm


18/11 01:00 Het skaldjurscocktail


17/11 01:00 Fylld fläskkotlett


16/11 01:00 Svenskarna äter för dåligt


15/11 01:00 Lök och ingefärskyckling


14/11 01:00 Oxrulader


13/11 01:00 Gammaldags gurksallad


12/11 01:00 Lingonbröd


11/11 01:00 Diethysteri skapar brist på keso


10/11 01:00 Fisk- och skaldjurspaj


9/11 01:00 Inlagda, gröna tomater och lök


8/11 01:00 Vilda oxfilén


7/11 01:00 Morotskaka


6/11 01:00 Dyrare kyckling i butikerna


5/11 01:00 Baconlindad strutsfilé med mangochutney


4/11 01:00 Mintchokladkakor


3/11 01:00 Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten


2/11 01:00 Wokad kyckling med nudlar


1/11 01:00 Krämig kardemummadessert


31/10 01:00 Svartkornsspätta med champinjoncréme


30/10 01:00 Matjestårta de luxe


29/10 01:00 Fruktsallad med varm vit chokladsås


28/10 01:00 Uppfriskande och fräsch sallad med cottage cheese.


27/10 01:00 Vegetarisk lasagne


26/10 01:00 Biff på tvären med papas och rojo


23/10 02:00 Spenat och räkcurry


22/10 02:00 Piggvar i ugn


21/10 02:00 Mozzarellasallad


20/10 02:00 Vill märka kött från obedövade djur


19/10 02:00 Sötsur köttgryta


18/10 02:00 Fläskfilé Provençale med Taboulet


17/10 02:00 Krämig kaviarströmming


16/10 02:00 Marinerade köttfärsbiffar


15/10 02:00 Tortillas


14/10 02:00 Bigos - polsk gryta


13/10 02:00 Tsatsiki


12/10 02:00 Gratinerad korv med grönsaksröra


11/10 02:00 Lövbiff i stark sås


10/10 02:00 Lax i kokosmjölk


9/10 02:00 Lammkotlett med rostade jordärtskockor


8/10 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra


7/10 02:00 Laxsushi på franska


6/10 02:00 Äpple- och korvpanna


5/10 02:00 Axfood återkallar smittad färs


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS