tisdag 24 november 2020

Family

26/10 01:00

Biff på tvären med papas och rojo

Portioner: 4
Ingredienser:
2 tjocka skivor utskuren biff à 300 g
2 krm peppar från kvarn
2 msk smör

Papas:
16-25 små potatisar
5 dl grovt salt + 5 dl vatten

Rojo:
5 kantskurna vita brödskivor
1/2 dl röd vinäger
10 klyftor vitlök, helst färsk
2 msk paprikapulver från ny burk
2 tsk väl stött kummin
1/2 krm cayennepeppar eller mer
1 äggula
2 1/2 dl olivolja + 1/2 dl varmt vatten

Stekta grönsaker:
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
3-4 salladslökar eller 1/2 purjolök
10 cm zucchini eller 1 hel liten
2 msk olivolja

Gör så här:
Värm ugnen till 125 °C. Borsta potatisen. Koka den som vanligt, men i lika delar grovt salt och vatten. Därefter skall den ångas av väl.
 
Kantskär brödet och lägg det med vinägern i mixer. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt paprikapulver, väl stött kummin, cayenne och äggula. Blanda oljan med 1/2 dl varmt vatten och kör ner den. Först droppvis, sedan i en tunn stråle, som när du gör en majonäs.
 
Hetta upp en gjutjärnspanna rejält, peppra köttet, fräs en smörklick och bryn kraftigt runt om 4-5 min. Sätt in pannan i ugnen och efterstek 10 min. För att ha en röd kärna ska köttet ännu kännas lite mjukt när man trycker lätt på det.
 
Strimla grönsakerna var och en efter sin sort. Klyftor, stavar, sneda strimlor eller bitar. Stek eller woka dem över hög värme i olja 5 minuter.
 
Skär upp köttet tunt på tvären och servera det med potatisen, den starka såsen och grönsakerna. (insänt av Tanja)

 

 

 

 

 

       

 

Bookmark and Share

Idag 01:00 Axfood återkallar fläskfilé


Igår 01:00 Evas dadelkaka


22/11 01:00 Mjöl återkallas av Lantmännen


21/11 01:00 Mormors kasslerlåda


20/11 01:00 Kantarell- och Jordärtskocksoppa


19/11 01:00 Femtimmars lamm


18/11 01:00 Het skaldjurscocktail


17/11 01:00 Fylld fläskkotlett


16/11 01:00 Svenskarna äter för dåligt


15/11 01:00 Lök och ingefärskyckling


14/11 01:00 Oxrulader


13/11 01:00 Gammaldags gurksallad


12/11 01:00 Lingonbröd


11/11 01:00 Diethysteri skapar brist på keso


10/11 01:00 Fisk- och skaldjurspaj


9/11 01:00 Inlagda, gröna tomater och lök


8/11 01:00 Vilda oxfilén


7/11 01:00 Morotskaka


6/11 01:00 Dyrare kyckling i butikerna


5/11 01:00 Baconlindad strutsfilé med mangochutney


4/11 01:00 Mintchokladkakor


3/11 01:00 Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten


2/11 01:00 Wokad kyckling med nudlar


1/11 01:00 Krämig kardemummadessert


31/10 01:00 Svartkornsspätta med champinjoncréme


30/10 01:00 Matjestårta de luxe


29/10 01:00 Fruktsallad med varm vit chokladsås


28/10 01:00 Uppfriskande och fräsch sallad med cottage cheese.


27/10 01:00 Vegetarisk lasagne


26/10 01:00 Biff på tvären med papas och rojo


23/10 02:00 Spenat och räkcurry


22/10 02:00 Piggvar i ugn


21/10 02:00 Mozzarellasallad


20/10 02:00 Vill märka kött från obedövade djur


19/10 02:00 Sötsur köttgryta


18/10 02:00 Fläskfilé Provençale med Taboulet


17/10 02:00 Krämig kaviarströmming


16/10 02:00 Marinerade köttfärsbiffar


15/10 02:00 Tortillas


14/10 02:00 Bigos - polsk gryta


13/10 02:00 Tsatsiki


12/10 02:00 Gratinerad korv med grönsaksröra


11/10 02:00 Lövbiff i stark sås


10/10 02:00 Lax i kokosmjölk


9/10 02:00 Lammkotlett med rostade jordärtskockor


8/10 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra


7/10 02:00 Laxsushi på franska


6/10 02:00 Äpple- och korvpanna


5/10 02:00 Axfood återkallar smittad färs


4/10 02:00 Currykorv


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS