lördag 15 maj 2021

Family

26/10 2020 01:00

Biff på tvären med papas och rojo

Portioner: 4
Ingredienser:
2 tjocka skivor utskuren biff à 300 g
2 krm peppar från kvarn
2 msk smör

Papas:
16-25 små potatisar
5 dl grovt salt + 5 dl vatten

Rojo:
5 kantskurna vita brödskivor
1/2 dl röd vinäger
10 klyftor vitlök, helst färsk
2 msk paprikapulver från ny burk
2 tsk väl stött kummin
1/2 krm cayennepeppar eller mer
1 äggula
2 1/2 dl olivolja + 1/2 dl varmt vatten

Stekta grönsaker:
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
3-4 salladslökar eller 1/2 purjolök
10 cm zucchini eller 1 hel liten
2 msk olivolja

Gör så här:
Värm ugnen till 125 °C. Borsta potatisen. Koka den som vanligt, men i lika delar grovt salt och vatten. Därefter skall den ångas av väl.
 
Kantskär brödet och lägg det med vinägern i mixer. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt paprikapulver, väl stött kummin, cayenne och äggula. Blanda oljan med 1/2 dl varmt vatten och kör ner den. Först droppvis, sedan i en tunn stråle, som när du gör en majonäs.
 
Hetta upp en gjutjärnspanna rejält, peppra köttet, fräs en smörklick och bryn kraftigt runt om 4-5 min. Sätt in pannan i ugnen och efterstek 10 min. För att ha en röd kärna ska köttet ännu kännas lite mjukt när man trycker lätt på det.
 
Strimla grönsakerna var och en efter sin sort. Klyftor, stavar, sneda strimlor eller bitar. Stek eller woka dem över hög värme i olja 5 minuter.
 
Skär upp köttet tunt på tvären och servera det med potatisen, den starka såsen och grönsakerna. (insänt av Tanja)

 

 

 

 

 

       

 

Bookmark and Share

Igår 02:00 Olika fett i löksillen


13/5 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS