onsdag 20 januari 2021

Family

18/10 2020 02:00

Fläskfilé Provençale med Taboulet

Portioner: 4
Ingredienser:
600 gr fläskfilé
7 st vitlöksklyftor
Smör eller margarin till stekning
Couscous för 4 personer enligt paketet
två väl mogna tomater
1 mild lök
färsk mynta
bladpersilja
salt
peppar
olja
saft av citron
2 mindre lökar

Gör så här:
Putsa fläskfilén fri från hinnorna. Tryck in vitlökslyftorna i köttet. Skär först ett lätt snitt, så blir det lättare att peta in dem. Bryn i en stekpanna med salt och peppar och sätt sedan in den i ugnen. Ca 175 grader i 20 minuter eller tills köttet är genomstekt. Tillaga couscousen enligt paketets anvisningar och låt svalna. Finhacka tomaterna och den milda löken. Blanda ner i couscousen. Tag ett par blad från myntan och persiljan och finhacka även dessa ner i couscousen. Gör en dressing på 3 delar olja och 1 del citronsaft. Krydda den med salt och peppar. Dekorera fatet med couscosen med fyrdelade lökar och bladpersilja samt blad av mynta. Skär upp köttet i skivor och lägg upp på serveringsfat och dekorera med mynta eller basilika.  (insänt av Ylva)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Bara en rostar bra


Igår 01:00 Spetsa teet med juice


18/1 01:00 Grönare julmat


17/1 01:00 Märka om kött olagligt


16/1 01:00 Allt fler barn äter frukt och grönsaker


15/1 01:00 Genförändrad potatis godkänd


14/1 01:00 Minns bättre med färsk fisk


13/1 01:00 Kinesiska risnudlar var genmodifierade


12/1 01:00 Visst kan akrylamid ge cancer


11/1 01:00 Ny receptsajt på nätet


10/1 01:00 Kryddstark utställning i Göteborg


9/1 01:00 Vi äter och … - samtidigt


8/1 01:00 Billigaste chokladen bäst


7/1 01:00 Livsmedelsverket varnar för rökt mat


6/1 01:00 Mat mot förkylning


5/1 01:00 Satsning på nyttig restaurangmat


4/1 01:00 Axfood stoppar rostad majs


3/1 01:00 Tre bloggar om Stockholmsmat


2/1 01:00 Skillnad på choklad och choklad


1/1 01:00 KO stoppar för stor förpackning


31/12 2020 01:00 Personlig hälso-shopper hos Coop


30/12 2020 01:00 Matlagning för nyfikna


29/12 2020 01:00 Ica återkallar ekologisk fruktmüsli


28/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack hela dagen


27/12 2020 01:00 Meny och inköpslista samtidigt


26/12 2020 01:00 Abbas ansjovis smakade bäst


25/12 2020 01:00 Snabb eko-mat framtidens konsumentkrav


24/12 2020 01:00 Hur mycket väger en deciliter?


23/12 2020 01:00 Hittar recepten på nätet


22/12 2020 01:00 Desperat kokbok hotas av stämning


21/12 2020 01:00 84 liter läsk per år


20/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack


19/12 2020 01:00 Salmonella i köttfärs


18/12 2020 01:00 Grönt på burk i test


17/12 2020 01:00 Salmonella i babyspenat


16/12 2020 01:00 Ekologiskt är nyttigare


15/12 2020 01:00 Recepten i mobilen


14/12 2020 01:00 Gröna tråg visar ekoköttet


13/12 2020 01:00 Ekologisk barnmat populärt


12/12 2020 01:00 Tonfisk kan förgifta


11/12 2020 01:00 Salmonella funnen i ICA-sallad


10/12 2020 01:00 Mexikanska köket


9/12 2020 01:00 Fläskkött ett klimathot


8/12 2020 01:00 Trolla med jordgubbar


7/12 2020 01:00 Billigast mat i Halland – dyrast i Sörmland


6/12 2020 01:00 Ta det kallt med maten


5/12 2020 01:00 Salmonella i vegetariskt snack


4/12 2020 01:00 Bakterier i Eldoradoskinka


3/12 2020 01:00 Mycket farlig mat från Kina


2/12 2020 01:00 Menymaskinen inspirerar


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS