Portioner: 4
Ingredienser:
600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
1 st liten rödlök
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,5 dl lättrökt kaviar
2 msk chilisås
2 msk ströbröd
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
2 Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt. Rulla filéerna med skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form.
3 Skala och hacka löken. Blanda ihop grädde, crème fraiche, kaviar, chilisås och lök. Häll blandningen över strömmingen.
Strö över ströbrödet.
4 Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. (insänt av Matfarbron)
Vår värld före platt-tektoniken