Portioner: 4
Ingredienser:
500 g bokfläsk
100g rökt sidfläsk
2 rökta korvar gärna med lite vitlökssmak
3 gula lökar
100 g champinjoner
3/4 kg vitkål
Smör, salt
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
1 tsk kummin
2 tsk paprikapulver
Mejram
1 lagerblad
½ l vitt vin, vatten
Gör så här:
Skär bogfläsket och det rökta fläsket i jämna bitar.
Dra av skinnet och skiva korven.
Skala och hacka löken, skiva svampen och strimla vitkålen
Bryn fläskbitarna väl i smöret, lägg i löken och det den bryna med en stund
Salta och slå sedan över allt i en gryta
Låt svampen fräsa med i grytan ett tag och bland i vitkålen. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, kummin, paprika, sött mejram och ett lagerblad
Späd med vitt vin och vatten så att det nätt o jämt täcker
Sätt in grytan i 175 grader och låt småkoka under lock i ca 45 minuter
Lägg i korven efter halva koktiden
Servera med grovt bröd (insänt av Zita)
Galet musikinstrument