fredag 11 juli 2025

Family

9/10 2020 02:00

Lammkotlett med rostade jordärtskockor

Lammkotlett med rostade jordärtskockor
Portioner: 4
Ingredienser:
500 g jordärtskockor
några kvistar färsk timjan eller rosmarin
2 vitlöksklyftor
4 portioner penne
ca 1 kg grönkål
2 mindre gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk crème fraiche
salt och peppar samt en nypa socker
lite nyriven muskotnöt
smör
8 st lammkotletter
8 skivor bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200ºC.
Borsta skockorna väl under rinnande vatten, skär de större skockorna i lite tjockare skivor och dem små får vara hela, de behöver inte skalas!
Rosta skockorna i ugnen. Blanda dem med lite rapsolja, timjan eller rosmarin, krossade vitlöksklyftor, salt och peppar och baka dem i ca 10-15 minuter.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Plocka av det gröna på grönkålen och förväll det i ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av och spola av den med kallt vatten. Krama ur det mesta av vattnet och hacka därefter kålen lite lätt.
Skala och finhacka löken samt riv vitlöken.
Ta fram en rymlig gryta eller traktörpanna och fräs det hackade i lite smör på medelstark värme i 6-8 minuter, det får inte ta färg. Salta och peppra, tillsätt gärna en nypa socker, samt riv över lite muskotnöt.
Tillsätt crème fraiche och låt puttra några minuter. Vänd ner den kokta pastan och blanda väl.
Strö skockorna över den färdiga pastaanrättningen. Även här passar det med lite riven lagrad ost eller ädelost samt rostade hasselnötter.
Salta och peppra lammkotletterna och lägg en kvist rosmarin eller timjan på varje.
Linda slutligen 1 tunn skiva bacon runt om och stek dem sedan ca 3 minuter på varje sida. (insänt av Sofia)


16/1 2024 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


16/1 2024 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS