fredag 30 oktober 2020

Family

9/10 02:00

Lammkotlett med rostade jordärtskockor

Lammkotlett med rostade jordärtskockor
Portioner: 4
Ingredienser:
500 g jordärtskockor
några kvistar färsk timjan eller rosmarin
2 vitlöksklyftor
4 portioner penne
ca 1 kg grönkål
2 mindre gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk crème fraiche
salt och peppar samt en nypa socker
lite nyriven muskotnöt
smör
8 st lammkotletter
8 skivor bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200ºC.
Borsta skockorna väl under rinnande vatten, skär de större skockorna i lite tjockare skivor och dem små får vara hela, de behöver inte skalas!
Rosta skockorna i ugnen. Blanda dem med lite rapsolja, timjan eller rosmarin, krossade vitlöksklyftor, salt och peppar och baka dem i ca 10-15 minuter.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Plocka av det gröna på grönkålen och förväll det i ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av och spola av den med kallt vatten. Krama ur det mesta av vattnet och hacka därefter kålen lite lätt.
Skala och finhacka löken samt riv vitlöken.
Ta fram en rymlig gryta eller traktörpanna och fräs det hackade i lite smör på medelstark värme i 6-8 minuter, det får inte ta färg. Salta och peppra, tillsätt gärna en nypa socker, samt riv över lite muskotnöt.
Tillsätt crème fraiche och låt puttra några minuter. Vänd ner den kokta pastan och blanda väl.
Strö skockorna över den färdiga pastaanrättningen. Även här passar det med lite riven lagrad ost eller ädelost samt rostade hasselnötter.
Salta och peppra lammkotletterna och lägg en kvist rosmarin eller timjan på varje.
Linda slutligen 1 tunn skiva bacon runt om och stek dem sedan ca 3 minuter på varje sida. (insänt av Sofia)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Matjestårta de luxe


Igår 01:00 Fruktsallad med varm vit chokladsås


28/10 01:00 Uppfriskande och fräsch sallad med cottage cheese.


27/10 01:00 Vegetarisk lasagne


26/10 01:00 Biff på tvären med papas och rojo


23/10 02:00 Spenat och räkcurry


22/10 02:00 Piggvar i ugn


21/10 02:00 Mozzarellasallad


20/10 02:00 Vill märka kött från obedövade djur


19/10 02:00 Sötsur köttgryta


18/10 02:00 Fläskfilé Provençale med Taboulet


17/10 02:00 Krämig kaviarströmming


16/10 02:00 Marinerade köttfärsbiffar


15/10 02:00 Tortillas


14/10 02:00 Bigos - polsk gryta


13/10 02:00 Tsatsiki


12/10 02:00 Gratinerad korv med grönsaksröra


11/10 02:00 Lövbiff i stark sås


10/10 02:00 Lax i kokosmjölk


9/10 02:00 Lammkotlett med rostade jordärtskockor


8/10 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra


7/10 02:00 Laxsushi på franska


6/10 02:00 Äpple- och korvpanna


5/10 02:00 Axfood återkallar smittad färs


4/10 02:00 Currykorv


3/10 02:00 Stefans korvgryta


2/10 02:00 Minipajer med kryddig färs


1/10 02:00 Kycklingkassler - Snabba pannan


30/9 02:00 Smörgåstårta i rött och grönt


29/9 02:00 Crêpes Suzettes


28/9 02:00 Mindre nyckelhålsmärkt i mathyllan


27/9 02:00 Kryddigt Potatismos


26/9 02:00 Strutstournedos med fetasmör


25/9 02:00 Huevos rancheros mexikansk frukosträtt


24/9 02:00 Strömmingsplättar


23/9 02:00 Godaste Pepparsåsen


22/9 02:00 Het gryta med chorizo och oliver


21/9 02:00 Kladdkaka med saffranskokta päron


20/9 02:00 Fisk med chilismör i foliepaket


19/9 02:00 Asiatisk oxfilé


18/9 02:00 Fiskgratäng med tomat och örter


17/9 02:00 Kanelbullar med vaniljkräm


16/9 02:00 Äggvåfflor


15/9 02:00 Räkrulle


14/9 02:00 Falukorv provençale


13/9 02:00 OLW återkallar fler partier chips


12/9 02:00 Illgrön soppa med fetaoströra


11/9 08:00 Anders Tegnells kritik mot lockdowns under corona


11/9 06:00 Fysioterapeutens råd: Så minskar du risken för depression


11/9 02:00 Dinkelpastasallad med fetaost, oliver och lufttorkad skinka


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS