Portioner: 4
Ingredienser:
500 gram nötkött, bog, eller högrev, tärnat
1 paket chorizokorvar, skivade (het korv)
4 st Schalottenlökar, finhackad
smör
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk timjan
3 dl vatten
2 msk kalvfond
salt ochpeppar
0,5 msk soja, japansk
2 dl vispgrädde, smal
1 msk vetemjöl
1 st röd paprika, tärnad
1 dl svarta oliver
4 st saltgurka, i stavar
persilja, till garnering
1 dl mjölk
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och bryn grytbitarna med löken i lite smör.
Lägg över kött och lök i en ny vid gryta. Krydda med salt och peppar.
Häll över vatten, fond och soja. Låt grytan puttra i ca 30 - 40 minuter eller tills köttet är mört.
Tillsätt grädden och låt grytan sjuda ytterligare ca 10 minuter tills det blir en simmig konsistens.
Stek undertiden korven lätt i en stekpanna.
Blanda samman mjölk och 1 msk vetemjöl och rör ner i grytan tillsammans med korv och paprika. Krydda med cayennepeppar och timjan. Låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.
Skär gurkan i långa stavar. Garnera grytan med saltgurka, oliver och persilja. Servera med nykokt pasta (insänt av Gerd)
Dränks i extrem fuktighet