Portioner: 4
Ingredienser:
1/2 dl olivolja
2 klyftor vitlök
500 g stora skalade räkor
200 g kronärtskockshjärtan
200 g fetaost 40+
100 g krossade tomater
3 msk citronsaft
3 msk färsk persilja
2 msk färsk oregano
havssalt
peppar
350 g färsk pasta
Gör så här:
Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Tillsätt pressad vitlök och fräs i 30 sekunder. Tillsätt räkor och stek dem i två minuter eller tills de nästan är färdiga.
Tillsätt kronärtskockor, söndersmulad fetaost, hackade tomater, citronsaft, hackad persilja och hackad oregano och stek tills räkorna är färdiga, ca. 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i lättsaltat vatten. Lägg pastan i en stor skål och vänd ner räkblandningen i pastan. (insänt av Marie)
Bygger och välter jättehinkpyramid