fredag 22 januari 2021

Family

5/9 2020 02:00

Saffransbiskvier

Ca 22 st
Ingredienser:
200 gram  mandelmassa 
1 dl  strösocker 
1 äggvita

Saffranssmörkräm 
100 gram  smör 
1,5 dl florsocker 
1 paket saffran (1/2 g) 
1 äggula

Garnering 
250 gram  vit blockchoklad 

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa.
Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas storlek. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen. Grädda i ungefär 10 minuter.
När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.

Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.
Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.

Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp. (insänt av Chalotte)

Bookmark and Share

Igår 01:00 Nu kommer fonder utan glutamat


20/1 01:00 Bara en rostar bra


19/1 01:00 Spetsa teet med juice


18/1 01:00 Grönare julmat


17/1 01:00 Märka om kött olagligt


16/1 01:00 Allt fler barn äter frukt och grönsaker


15/1 01:00 Genförändrad potatis godkänd


14/1 01:00 Minns bättre med färsk fisk


13/1 01:00 Kinesiska risnudlar var genmodifierade


12/1 01:00 Visst kan akrylamid ge cancer


11/1 01:00 Ny receptsajt på nätet


10/1 01:00 Kryddstark utställning i Göteborg


9/1 01:00 Vi äter och … - samtidigt


8/1 01:00 Billigaste chokladen bäst


7/1 01:00 Livsmedelsverket varnar för rökt mat


6/1 01:00 Mat mot förkylning


5/1 01:00 Satsning på nyttig restaurangmat


4/1 01:00 Axfood stoppar rostad majs


3/1 01:00 Tre bloggar om Stockholmsmat


2/1 01:00 Skillnad på choklad och choklad


1/1 01:00 KO stoppar för stor förpackning


31/12 2020 01:00 Personlig hälso-shopper hos Coop


30/12 2020 01:00 Matlagning för nyfikna


29/12 2020 01:00 Ica återkallar ekologisk fruktmüsli


28/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack hela dagen


27/12 2020 01:00 Meny och inköpslista samtidigt


26/12 2020 01:00 Abbas ansjovis smakade bäst


25/12 2020 01:00 Snabb eko-mat framtidens konsumentkrav


24/12 2020 01:00 Hur mycket väger en deciliter?


23/12 2020 01:00 Hittar recepten på nätet


22/12 2020 01:00 Desperat kokbok hotas av stämning


21/12 2020 01:00 84 liter läsk per år


20/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack


19/12 2020 01:00 Salmonella i köttfärs


18/12 2020 01:00 Grönt på burk i test


17/12 2020 01:00 Salmonella i babyspenat


16/12 2020 01:00 Ekologiskt är nyttigare


15/12 2020 01:00 Recepten i mobilen


14/12 2020 01:00 Gröna tråg visar ekoköttet


13/12 2020 01:00 Ekologisk barnmat populärt


12/12 2020 01:00 Tonfisk kan förgifta


11/12 2020 01:00 Salmonella funnen i ICA-sallad


10/12 2020 01:00 Mexikanska köket


9/12 2020 01:00 Fläskkött ett klimathot


8/12 2020 01:00 Trolla med jordgubbar


7/12 2020 01:00 Billigast mat i Halland – dyrast i Sörmland


6/12 2020 01:00 Ta det kallt med maten


5/12 2020 01:00 Salmonella i vegetariskt snack


4/12 2020 01:00 Bakterier i Eldoradoskinka


3/12 2020 01:00 Mycket farlig mat från Kina


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS