fredag 10 maj 2024

Family

30/8 2020 02:00

Tarteletter med purjolök, parmaskinka och getost

ca 12 st
Ingredienser:
Degj:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bordssalt
100 g smör
100 g gräddost 60+

Fyllning:
2 msk smör
3 purjolökar
1 msk olja
120 g parmaskinka
2 dl vispgrädde 38%
2 äggulor
1/2 tsk bordssalt
1 knivsudd peppar
75 g mjuk getost

Pynt:
3 stjälkar färsk Legro persilja

Gör så här:
Deg: Blanda mjöl och salt i en matberedare i 5 sek. Tillsätt smör och gräddost och mixa i korta frekvenser tills degen består av små, fuktiga klumpar. Samla ihop degen till en klump och forma den till en korv. Packa in den och lägg den kallt i minst en timma.

Skär korven i 1/2 cm. tjocka bitar. Tryck ner varje bit i en muffinsform. Frys formarna med innehållet i 30 min.

Värm upp ugnen till 175°C.

Fyllning: Smält smöret i en gryta på medelhög värme. Tillsätt skivad purjolök och fräs i 10 min. Kyl sedan av den.

Hetta upp olja i en liten gryta på medelhög värme. Tillsätt finhackad parmaskinka och fräs tills den är knaprig, ca. 6 min. Lägg över den knapriga parmaskinkan på hushållspapper med hjälp av en hålslev.

Vispa grädde, skinka och de 3 efterföljande ingredienserna i en skål. Rör i getost och stekt purjolök.

Fördela fyllningen i degformarna (fortfarande i muffinsformarna). Baka dem i ca. 30 min. Skär ut tarteletterna ur formen med en liten kniv. Lägg tarteletterna på tallrikar med lite persiljegarnering. (insänt av Berit)

Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS