Portioner: 4
Ingredienser:
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika, torkad
1 krm oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
2 burkar konserverade tomater, hela, alt krossade
salt och svartpeppar
Spenat- och kesellarullar:
250 gram spenat
smör, att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 gram champinjoner
1 röd lök
250 gram kesella, 10%
100 gram gorgonzolaost
1 dl valnötter, rostade
200 gram lasagneplattor, färska
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter. (insänt av Hanna)
Stop-motion samurajfilm