Portioner: 4
Ingredienser:
1 msk pressad citron
1 tsk ljus dijonsenap
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
200 g räkor utan skal
1/2 msk hackad dill
1/2 msk hackad gräslök
1 påse rucolasallad
30 g forellrom
Gör så här:
Skär laxen i små tärningar. Vänd ihop med citron, senap, olivolja, salt och svartpeppar. Låt dra 15 minuter.
Blanda i räkorna, dillen och gräslöken.
Lägg upp i skålar eller på tallrikar tillsammans med lite rucolasallad. Toppa med en klick forellrom.
Obs! Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska serveras rå ska ha varit fryst minst 3 dygn på grund av eventuella parasiter. Använder du odlad lax behöver du dock inte frysa den, men känner du minsta oro ska du följa livsmedelsverkets råd. (insänt av Göran Siegers)
Dränks i extrem fuktighet