Portioner: 4
Ingredienser:
Fyllning:
300 g hals av nöt
4 tsk garam masala
citronsaft
bordssalt
2 tomater
1/2 stk isbergssallat
2 dl adzuki böngroddar
Dressing:
1/2 l yoghurt naturell
4 tsk rivet citronskal
2 msk färsk persilja
2 msk färsk gräslök
2 msk färsk dill
bordssalt
peppar
1 msk olja
4 pitabröd
Gör så här:
Fyllning: Skär köttet i tunna strimlor, strö över garam masala, citron och lite salt. Låt det stå och dra i ett par timmar i en plastlåda eller i en skål. Skär undertiden tomater och sallad i mindre bitar.
Rör ihop alla ingredienserna till dressingen.
Värm pitabröden i en panna.
Stek köttet i samma panna i lite olja. Öppna bröden och lägg i de smått skurna grönsakerna. Fördela köttet i bröden och häll över en sked dressing i varje. (insänt av Clabbe)
Dränks i extrem fuktighet