Portioner: 4
Ingredienser:
ca 400 gram Köttfärs
1 Ägg
ca 5 msk Mexikansk kryddblandning
ca 3-4 dl Ris
Smör
Olja
Gurkmeja
Gräddfil
Guacamole
Tomatsås:
½ Burk krossade tomater
1 chilifrukt
1 tsk Socker
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Gör så här:
Finhacka löken, vitlöken och chilifrukten, som du även bör skrapa kärnorna ur. Stek sedan i smör tills det börjar bli mjukt.
Slå på tomaterna och salta och peppra. Tillsätt även sockret. Låt sedan stå och puttra på svag värme under lock.
Blanda köttfärsen med kryddblandningen och ett ägg. Forma relativt stora bollar av den.
Värm sedan olja och smör i en stekpanna, när smöret börjar bubbla, lägg i köttbullarna. Häll sedan vatten i en kastrull som du blandat med gurkmeja och koka riset i detta.
Laga köttbullarna tills de är helt genomstekta. Servera med det gula riset, tomatsalsan, guacamole, gräddfil, och eventuellt några nachochips. (insänt av Anna)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker