Portioner: 4
Ingredienser:
600 gram fisk t.ex. kolja
0,5 knippe Gräslök
2 Ägg
0,3 dl Ströbröd
4 Hamburgerbröd
4 Sallatsblad
Salt & peppar
Grönsaksraita:
1 dl Matlagningsyoghurt
1 Tomat
liten bit Gurka
1 tsk Kummin (hel)
Salt & peppar
Gör så här:
Raita: Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.
Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.
Värm brödet i ugnen någon minut.
Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket. (insänt av Ida)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker