Portioner: 4
Ingredienser:
1 gul Lök
1 gram saffran
4-5 grönsaksbuljongtärningar
3-4 dl Parmesan
4-5 dl Arborioris
1 msk Olivolja
1,3 Liter vatten
Finhacka löken. Häll sedan olivolja i en kastrull.
Tillverka buljongen genom att koka 1,3 liter vatten tillsammans med buljongen. Låt den stå så att värmen behålls, så inte kokningen av risotton avstannar.
Fräs löken i oljan utan att den får färg, när den blivit mjuk så tillsätter du riset och låter det steka tillsammans med löken några minuter.
Rör ner den varma buljongen ungefär 2-3 dl åt gången i riset. När vätskan försvunnit så tillsätter du mer, fortsätt så i ungefär 20 minuter, provsmaka då om riset är färdigt.
Är det klart så tillsätt det mesta av parmesanosten och rör om några varv till.
Servera tillsammans med resten av parmesanen, pancettalindade kycklingspett, citronsås och ett gott italiensk lantbröd. (insänt av Nettan)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker