Portioner: 4
Ingredienser:
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck (eller annan liknande fisk)
4 krm salt och 2 krm vitpeppar
4 ägg
150 gram smör
4 klyftor citron
200 gram gröna ärtor
cirka 12 kokta potatisar (resterna kan man göra god stekpotatis av)
Gör så här:
Skär ut fyra fina bitar eller köp portionerade. Lägg torsken i en skål och strö över 1 tsk salt samt vänd runt. Ställ åt sidan under tiden du förbereder potatis, kokt ägg, skirat smör och ärtor.
värm ugnen till 200 grader
Koka upp vatten till äggen. Koka äggen i hårdkokta i ca 8 minuter. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar. Skala sedan äggen. Hacka äggen på en skärbräda och lägg i en skål.
Skira smöret tills det slutar bubbla och har en ljus brun färg. Håll varmt.
Skölj av saltet från torskbitarna.
lägg torsken med lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Baka fisken i ca 20 minuter.
Koka ärtorna mjuka i ca 5 minuter.
Skölj och skär citronen i klyftor. Ta bort kärnorna.
Servera torsken med kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt hackat ägg och gröna ärtor. (insänt av Danny)
Otroliga djur bortom verkligheten