Portioner: 4
Ingredienser:
4 Ägg
2 Smördegsplatta
8 skivor Lagrad ost
1/2 dl Persilja; hackad
1/2 dl Gräslök; hackad
4 skivor Rökt skinka
Senap
Pensling
Ägg
Gör så här:
Koka äggen i fyra minuter. Slå på kallt vatten och låt äggen bli riktigt kalla innan du skalar dem.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela smördegsplattorna tvärs över. Kavla ut plattorna till kvadrater, ca 15 x 15 cm.
Lägg på ostskivorna.
Strö över det hackade kryddgröna, där på skinkskivorna.
Bred på ett ordentligt lager senap. Till sist de hela skalade äggen.
Vik ihop till ett smördegsägg. Nyp samman och pensla med ägg så att det håller tätt och lägg över på bakplåten med skarven ned.
Pensla hela ägget.
Extra ambitionstillägg: några smördegsremor arrangerade som snören.
Grädda mitt i ugnen tills smördegen har gått gyllen färg.
Servera direkt. (insänt av Adrian)
Otroliga djur bortom verkligheten