måndag 30 november 2020

Family

10/7 02:00

Svamplasagne med bacon

Portioner: 4
Ingredienser:
6 st  el. fler lasagneplattor 
200 gram  förvällda gula kantareller 
100 gram  bacon 
2 st  medelstora morötter 
3 st  vitlöksklyftor 
100 gram   färsk spenat (går även bra med tinad fryst) 
smör till stekning och form 
salt o grovmalen svartpeppar 
1 dl   färskriven parmesanost 

Ostsås:
2 msk smör 
3 msk vetemjöl 
5 dl mjölk 
0,5 tsk socker, valfri sort 
salt o svartpeppar 
1,5 dl   riven Västerbottenost el. annan god ost 


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva vitlök och morötter.
Klipp baconskivorna i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i svamp och bacon. Låt steka en stund till de fått lite färg. Salta o peppra. Tillsätt vitlök och morötter och låt steka med en stund.
Lägg ner spenaten och låt den fräsa ett par minuter.

såsen:
Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i vetemjöl till slät massa. Späd med mjölken under vispning. Låt småsjuda några minuter med omrörning emellanåt. Tillsätt sockret. Smaka av med sat och peppar. Rör i den rivna osten.
Smörj en ugnsfast form. Häll lite ostsås i botten. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Sen hälften av grönsaks/baconröran. Lite sås och lasagneplattor. Resten av grönsaksröran och täck sen med ettlager plattor igen. Häll resterande ostsås över och riv parmesanost överst.
Gratinera ca 40 minuter i uppvärmd ugn. Lägg på al.folie efter ½ tim, så att lasagnen ej blir bränd. (insänt av Viktor)

Bookmark and Share

Idag 01:00 SNF: ”Tomaten en klimatvärsting”


Igår 01:00 EU överens om eko-livsmedel


28/11 01:00 Dricker du tillräckligt med mjölk?


27/11 01:00 Regeringen mörkade gifter i fisk


26/11 01:00 Sveriges kocklandslag tog OS-guld


25/11 01:00 Radioaktiva ämnen i vildsvinskött


24/11 01:00 Axfood återkallar fläskfilé


23/11 01:00 Evas dadelkaka


22/11 01:00 Mjöl återkallas av Lantmännen


21/11 01:00 Mormors kasslerlåda


20/11 01:00 Kantarell- och Jordärtskocksoppa


19/11 01:00 Femtimmars lamm


18/11 01:00 Het skaldjurscocktail


17/11 01:00 Fylld fläskkotlett


16/11 01:00 Svenskarna äter för dåligt


15/11 01:00 Lök och ingefärskyckling


14/11 01:00 Oxrulader


13/11 01:00 Gammaldags gurksallad


12/11 01:00 Lingonbröd


11/11 01:00 Diethysteri skapar brist på keso


10/11 01:00 Fisk- och skaldjurspaj


9/11 01:00 Inlagda, gröna tomater och lök


8/11 01:00 Vilda oxfilén


7/11 01:00 Morotskaka


6/11 01:00 Dyrare kyckling i butikerna


5/11 01:00 Baconlindad strutsfilé med mangochutney


4/11 01:00 Mintchokladkakor


3/11 01:00 Grönpepparstekt tournedos på tomatbotten


2/11 01:00 Wokad kyckling med nudlar


1/11 01:00 Krämig kardemummadessert


31/10 01:00 Svartkornsspätta med champinjoncréme


30/10 01:00 Matjestårta de luxe


29/10 01:00 Fruktsallad med varm vit chokladsås


28/10 01:00 Uppfriskande och fräsch sallad med cottage cheese.


27/10 01:00 Vegetarisk lasagne


26/10 01:00 Biff på tvären med papas och rojo


23/10 02:00 Spenat och räkcurry


22/10 02:00 Piggvar i ugn


21/10 02:00 Mozzarellasallad


20/10 02:00 Vill märka kött från obedövade djur


19/10 02:00 Sötsur köttgryta


18/10 02:00 Fläskfilé Provençale med Taboulet


17/10 02:00 Krämig kaviarströmming


16/10 02:00 Marinerade köttfärsbiffar


15/10 02:00 Tortillas


14/10 02:00 Bigos - polsk gryta


13/10 02:00 Tsatsiki


12/10 02:00 Gratinerad korv med grönsaksröra


11/10 02:00 Lövbiff i stark sås


10/10 02:00 Lax i kokosmjölk


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS