lördag 27 april 2024

Family

10/7 2020 02:00

Svamplasagne med bacon

Portioner: 4
Ingredienser:
6 st  el. fler lasagneplattor 
200 gram  förvällda gula kantareller 
100 gram  bacon 
2 st  medelstora morötter 
3 st  vitlöksklyftor 
100 gram   färsk spenat (går även bra med tinad fryst) 
smör till stekning och form 
salt o grovmalen svartpeppar 
1 dl   färskriven parmesanost 

Ostsås:
2 msk smör 
3 msk vetemjöl 
5 dl mjölk 
0,5 tsk socker, valfri sort 
salt o svartpeppar 
1,5 dl   riven Västerbottenost el. annan god ost 


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva vitlök och morötter.
Klipp baconskivorna i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i svamp och bacon. Låt steka en stund till de fått lite färg. Salta o peppra. Tillsätt vitlök och morötter och låt steka med en stund.
Lägg ner spenaten och låt den fräsa ett par minuter.

såsen:
Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i vetemjöl till slät massa. Späd med mjölken under vispning. Låt småsjuda några minuter med omrörning emellanåt. Tillsätt sockret. Smaka av med sat och peppar. Rör i den rivna osten.
Smörj en ugnsfast form. Häll lite ostsås i botten. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Sen hälften av grönsaks/baconröran. Lite sås och lasagneplattor. Resten av grönsaksröran och täck sen med ettlager plattor igen. Häll resterande ostsås över och riv parmesanost överst.
Gratinera ca 40 minuter i uppvärmd ugn. Lägg på al.folie efter ½ tim, så att lasagnen ej blir bränd. (insänt av Viktor)

Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS