Portioner: 4
Ingredienser:
6 st el. fler lasagneplattor
200 gram förvällda gula kantareller
100 gram bacon
2 st medelstora morötter
3 st vitlöksklyftor
100 gram färsk spenat (går även bra med tinad fryst)
smör till stekning och form
salt o grovmalen svartpeppar
1 dl färskriven parmesanost
Ostsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
0,5 tsk socker, valfri sort
salt o svartpeppar
1,5 dl riven Västerbottenost el. annan god ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva vitlök och morötter.
Klipp baconskivorna i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i svamp och bacon. Låt steka en stund till de fått lite färg. Salta o peppra. Tillsätt vitlök och morötter och låt steka med en stund.
Lägg ner spenaten och låt den fräsa ett par minuter.
såsen:
Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i vetemjöl till slät massa. Späd med mjölken under vispning. Låt småsjuda några minuter med omrörning emellanåt. Tillsätt sockret. Smaka av med sat och peppar. Rör i den rivna osten.
Smörj en ugnsfast form. Häll lite ostsås i botten. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Sen hälften av grönsaks/baconröran. Lite sås och lasagneplattor. Resten av grönsaksröran och täck sen med ettlager plattor igen. Häll resterande ostsås över och riv parmesanost överst.
Gratinera ca 40 minuter i uppvärmd ugn. Lägg på al.folie efter ½ tim, så att lasagnen ej blir bränd. (insänt av Viktor)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker