Portioner: 4
Ingredienser:
500 g köttfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
salt, peppar
rivet skal av 1 citron
1 tsk rosmarin
1/2 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
140 g bacon
Sås:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl vispgrädde
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk maizena redning
salt, peppar
Ugn: 175º
Gör så här:
Blanda färs, havregryn, potatismjöl, salt, peppar, citronskal, rosmarin och hackad lök. Rör i ägg och mjölk, och blanda
väl.
Klä en avlång brödform med plastfolie och täck med baconskivor. Lägg i färsen och vik över baconskivorna. Låt dra i
kylen i 30 minuter.
Vänd upp limpan på ett ugnsfast fat och tillaga i ugnen i 50 minuter.
Skala och hacka lök, vitlök och morot, och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.
Späd med vatten och fond, och koka i 10 minuter. Sila bort grönsakerna och koka upp med grädde och vinäger.
Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med rostade rotfrukter. (insänt av Tina)
Miljardärsrädslan enligt Pardis Parker