fredag 14 maj 2021

Family

4/7 2020 02:00

Biff med bacon och grönsaksmos

Portioner: 4
Ingredienser:
500 g mager nötfärs
6 skiver bacon
grovsalt
peppar
 
Tillbehör:
1 kg potatis
4 morötter
250 g palsternackor
25 g smör
grovsalt
peppar
2 msk färsk Legro persilja

Gör så här:
Forma köttet till avlånga biffar och linda en skiva bacon kring varje. Lägg biffarna i en varm panna med baconskarven nedåt och salta och peppra. Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.

Grönsaksmos: Skala grönsakerna och koka dem mycket mjuka i ca. 1/2 timma i osaltat vatten. Häll bort kokvattnet men spara 11/2 dl. i grytan. Vispa grönsakerna med en handvisp och rör i smöret. Smaka av moset med salt och peppar, strö över hackad persilja och servera till biffarna. (insänt av Monika)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


25/3 01:00 Sverige Europas nya matland


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS