lördag 15 maj 2021

Family

3/7 2020 02:00

Bakad torskfilé med potatiscrumble och hemlagade chips

Portioner: 4

Ingredienser:
400 g torskfiléer
1 dl rapsolja
2 sparrispotatisar 
1 tsk dijonsenap
1 msk crème fraiche 18%
1/2 pose färsk Legro gräslök
2 bakpotatisar
1/2 stk citron
vitpeppar
bordssalt
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Krydda torskfiléerna med salt och vitpeppar och droppa över pressad citronsaft. Låt filéerna ligga och dra kallt i några timmar.
Bryn dem sedan i en mycket varm panna, 1 min. på varje sida. Packa in filéerna i folie och lägg dem på ett varmt ställe i 10 min.
Skölj bakpotatisen och baka den på 180°C i 45 min., eller tills de är mjuka. Ta bort skalet och släng det. Låt resten svalna och hacka det i stora bitar.
Potatiscrumble: Potatisbitarna vänds i hackad gräslök, crème fraiche och senap och ställs kallt.

Hemlagade chips: Skär de små potatisarna mycket tunt och lägg dem i kokande vatten i 2 sekunder. Ta upp dem och låt dem rinna av. Fritera potatisskivorna till de är frasiga i varm rapsolja och lägg dem på hushållspapper.

Lägg en sked potatiscrumble mitt i en portionsskål och lägg en bit torsk ovanpå. Ringla över lite olivolja och dekorera med chips. (insänt av Jonte)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Olika fett i löksillen


13/5 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS