lördag 15 maj 2021

Family

2/7 2020 02:00

Mexikansk kyckling

Portioner:6
Ingredienser:
5 dl vatten 
1 stk hönsbuljongtärning 
500 g kycklingbröst 
1 st lök
4/5 dl sherryvinäger
3 klyftor vitlökar
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 msk hackade jalapeños
1/2 påse färsk Legro koriander

 
Gör så här:
Koka upp buljong. Tillsätt kyckling, finhackad lök, sherry, vinäger, hackad vitlök, olivolja och kummin. Låt det puttra på låg värme tills kycklingen har kokat färdigt (ca.15 min.) Ta upp kycklingen och löken ur buljongen, lägg ner det i en terrin tillsammans med paprika, skuren i bitar.
Låt buljongen koka vidare, tills ca. hälften av det ursprungliga vätskan är kvar. Häll såsen över kycklingen och ställ den kallt en halvtimma.
Tillsätt hackad koriander till kycklingen, och ställ den kallt i ca. 4 timmar eller över natten. Sedan skäras kycklingen i skivor och fördelas tillsammans med marinaden och de marinerade örterna på tallrikar. (insänt av Sonny)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Olika fett i löksillen


13/5 02:00 Ingen glutamat i jul?


12/5 02:00 Medelhavskost bra skydd


11/5 02:00 Findus återkallar irländskt griskött


10/5 02:00 Favoriter för tallriken


9/5 02:00 Nobbar klonad mat.


8/5 02:00 Julskinkan viktigast på julbordet


7/5 02:00 Guidar till hälso- och allergimat


6/5 02:00 Snabbmat kan ge Alzheimer


5/5 02:00 Bli en fena i fiskdisken


4/5 02:00 Ät dig snygg


3/5 02:00 Dags för glögg


2/5 02:00 Bästa matbloggen


1/5 02:00 Örtte sänker trycket


30/4 02:00 Glutamat i många skinkor


29/4 02:00 Pepparkakor blir belgiska


28/4 02:00 Sallad med salmonella


27/4 02:00 Mögelgift i jordnötter


26/4 02:00 Jämför matpriser


25/4 02:00 Salmonella hittad i Icas grönsaker


24/4 02:00 Nyckelhålet kräver mer


23/4 02:00 Reser med magen


21/4 02:00 Slopar glutamat


20/4 02:00 Gärna mer ekologiskt


19/4 02:00 Uppblandat renskav gav dagsböter


18/4 02:00 Scan slutar med Kravmärkt


17/4 02:00 Sveriges nya husmanskokbok


16/4 02:00 Nytt märke för ekologiska varor


15/4 02:00 Om jag var din hemmafru …


14/4 02:00 Flingor söta som kakor


13/4 02:00 Många väljer ekologiskt


12/4 02:00 46 matmiljoner ska placera Sverige i topp


11/4 02:00 En doft av musteri


10/4 02:00 Scan försvinner från Coops hyllor


9/4 02:00 Middagen till dörren


8/4 02:00 Istället för att kasta


7/4 02:00 Ekomat viktigt för få


6/4 02:00 Ladda med höstgrönt


5/4 02:00 Extra sköljning mot salmonella


4/4 02:00 ICA satsar bäst på allergivänligt


3/4 02:00 Receptsajter går samman


2/4 02:00 Mesta priset - mesta smaken


1/4 02:00 Svensken gillar ekologisk glass


31/3 02:00 Kravmärkt torsk hos Coop


30/3 02:00 Hälsosamma örter


29/3 02:00 Salmonella i irländskt kött


28/3 14:48 Ny Rikstäckande e-tjänst för minnesgåvor


28/3 01:00 Rätt tid på grillen


27/3 01:00 Dyrare eko-mjölk i höst


26/3 01:00 Ändrade matvanor sänker Omega 3-halt


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS