onsdag 8 juli 2020

Family

1/7 02:00

Frukostfrallor

ca 12 st
Ingredienser:
50 gr jäst
5 dl kallt vatten
250 gr keso, naturell
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
3 dl dinkelflingor
ca 10 dl vetemjöl

Pensling:
Vatten

Garnering:
Sesamfrön
Linfrön
ev. flingsalt

Gör så här:
Smula jästen i en bunke eller assistent, och rör ut dem med lite vatten.
Tillsätt resten av vattnet, keson, linfrön, solrosfrön, honung och salt.
Rör ner dinkelflingor och mjöl, och arbeta degen i ca 5 min i maskin alt. 10 min för hand. Låt den lösa degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Vik ihop den 2-3 gånger. Knåda inte!
Dela degen i 12 lika stora delar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och ställ i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
Sätt ugnen på 250°C. Ta ut plåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen blir varm. Pensla med vatten och garnera med sesamfrön och linfrön. Grädda i ugnen ca 15 min, tills frallorna låter ihåliga när man knackar på dem på undersidan. Låt svalna före servering! Njut! (insänt av Denny)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS