fredag 11 juli 2025

Family

24/6 2020 02:00

Rabarberpaj

Portioner: 8
Ingredienser:

Mördeg
2 1/2 dl Vetemjöl
100 g Smör
3 msk Florsocker
1 Äggula

Rabarbergel
700 g Rabarber; utan blast
3 dl Vit sirap
8 Gelatinblad; en per dl -kompott

Vaniljkräm
6 Äggula
1 1/2 dl Vit sirap
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Kaffegrädde
2 msk Potatismjöl

Garnering
Rostad, flagad mandel

Gör så här:
Arbeta snabbt samman samtliga ingredienser till mördegen och låt den vila minst en timme.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter till 8 portioner), med minst 3-4 cm höga kanter.
Kavla ut degen och klä formen med denna. Pressa degen väl mot kanten med en gaffel och nagga degen i bottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Sjud rabarbern tillsammans med sirap i en rostfri kastrull, tills rabarbern är mjuk.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur bladen och tillsätt dem till rabarbern.
Rör om tills gelatinet har smält.
När rabarbergelén börjar stelna hälls den i mördegsskalet.
Vispa samman allt till vaniljkrämen, utom vaniljsockret, i en rostfri kastrull. Sjud krämen på svag värme tills den tjocknat. Tillsätt vaniljsockret. Låt kallna.
Bred vaniljkrämen över rabarbergelén och strö över den rostade mandeln. (insänt av Robban)


16/1 2024 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


16/1 2024 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS