2 Kransar
Ingredienser:
200 g Smör
4 dl Socker
4 Ägg
6 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
1 dl Kakao; siktad
2 1/2 dl Gräddfil; eller filmjölk
2 Apelsin; skalet av väl -tvättade
Till formen
Margarin
Salt
Ströbröd
Rör smör och socker pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt omrörning.
Blanda i en pyts för sig mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner blandingen i äggpöset.
Vänd slutligen i fil och apelsinskal.
Smörj kransformar à 1 1/2 liter noga med margarin. Strö eventuellt en nypa salt i fettet, det bryter chokladsmaken mycket spännande. Bröa så formarna och skaka ut överflödigt ströbröd.
Fördela smeten i formarna och grädda på första falsen underifrån ca 50 minuter i 175° varm ugn. Kakan tål frysning, dela den gärna i åtgångsbitar. (insänt av Bettan)
Amerika behöver båtar år 1844