onsdag 8 juli 2020

Family

14/6 02:00

Grönsaksgryta

Portioner: 4
Ingredienser:
3 Purjolökar
2 Gula/Röda lökar
12 Champinjoner; (Färska helst)
1 Burk Heinz Vita bönor
400 g Krossade tomater
1 Finskuren Vitlök; ev pressad -i nödfall
4 msk TomatPuré
2 dl Craime Fraiche; Den feta -varianten, ej lätt
1 Buljongtärning Olja Lite salt

Användbara kryddor
Gurkmeja för färg Basilika Timjan Oregano Torkad Dill

Gör så här:
Tag en stor kastrull och häll i lite olja.
Rengör och klipp ner purjolöken i grytan.
Skiva upp löken grovt och lägg även i denna i grytan.
Låt detta fräsa tillsammans med buljongtärningen tills att purjon och löken är lagom(!) mjuk å go. Detta skall se under lock.
Ev får du tillsätta lite vatten om det verkar koka torrt.
Lägg i svampen och låt koka tesammans med löken etc en stund.
Sedan häller du i Krossade tomaterna och de vita bönorna samt kryddorna. Detta skall koka ihop under ca 10 min.
Tag i tomatpurén och vitlöken och låt koka i ca 3 min.
När detta är gjort så tillsätter du Craime Fraichen och låter det hela bli vamt. Se bara till så att det inte kokar för att då kan Crame Fraichen lätt skära sig. (insänt av Petter)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS