onsdag 8 juli 2020

Family

9/6 02:00

Friterade räkor

Portioner 4
Ingredienser:
500 g Räkor; oskalade
5 dl Rapsolja

Smet
1/2 dl Öl
1 dl Vatten
2 dl Mjöl
1/4 tsk Salt

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en skål.
Blanda öl och vatten och häll över mjölet under kraftig vispning (tex med elvisp). Låt stå och dra i ca 30 minuter.
Skala räkorna.
Hetta upp olja i en stor gryta eller en Wok. Temperaturen ska vara runt 180 grader.
Doppa räkorna i smeten och släpp dem i oljan, några i taget. Lyft ur dem när de fått vacker färg och håll dem varma  (ej under lock, då blir degen mjuk!).
Servera tex med jasminris, soya och sötsur sås. Lagom förrätt.
OBS! Olja är farligt! Vid 200 grader börjar den ryka och då är det inte långt från brandpunkten (men det värms långsamt). Ha alltid ett lock i närheten att slänga på för att kväva elden med, eller lägga på om du råkar droppa i vatten (från risgrytan tex), det sprätter LÅNGT om man droppar i vatten, och exploderar vid större mängder. (insänt av Gunilla)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS