torsdag 9 juli 2020

Family

5/6 02:00

Chokladkaka utan ägg

Portioner: 16 bitar
Ingredienser:
3 dl Vetemjöl
2 dl Socker
3/4 dl Kakaopulver
2 tsk Bakpulver
1 1/4 dl Mjölk ; standard
2 msk Smör ; smält (eller olja)

Gör så här:
Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke.
Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).
Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200° varm ugn i 30 minuter.
Ät den som den är, eller dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockshoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.
Tips -  vispad grädde smakar gott till. (insänt av Sara)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY