onsdag 8 juli 2020

Family

4/6 02:00

Anisskorpor

100 Skorpor
Ingredienser:
5 dl Mjölk
50 g Jäst; gärna kronjäst för -söta degar
100 g Margarin; smält
1 dl Ljus sirap
1/2 tsk Salt
2 msk Stött anis; ev något mer
13 dl Vetemjöl; ev något mer
3/4 tsk Hjorthornssalt

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och häll den i en degbunke. Smula ner jästen och tillsätt margarin, sirap, salt och anis. Arbeta in mjöl och hjorthornssalt till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek i ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma degen till längder och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 35 minuter.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Låt längderna kallna innan de skärs i bitar.
Halvera längderna och skär dem därefter i ca 2 cm breda bitar.
Färgsätt skorporna i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut dem och sänk värmen till 80-100 grader.
Låt skorporna torka i ugnen med luckan på glänt 3-4 timmar eller tills de är torra. (insänt av Alma)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS