onsdag 8 juli 2020

Family

27/5 02:00

Quinoasallad med kyckling

Portioner: 4
Ingredienser:
2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
140 g bacon
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör-&rapsolja
2 avokado
½ rödlök
75 g färsk babyspenat

Dressing:
75 g Kvibille ädel
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här:
Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen. (insänt av Uffe)

Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS