onsdag 27 januari 2021

Family

19/5 2020 02:00

Hallonsoppa med blåbärsmousse

Portioner: 4
Ingredienser:
5 dl   hallon 
2 dl   socker 
2 dl   vatten 
citron 
maizena 
2 dl   blåbär 
2 dl   vispgrädde 
2 - 3 msk   florsocker 
1 - 10 1/2 st   gelatinblad (kan ersättas med agar-agar) 
några basilikablad 

Gör så här:
Här börjar vi med blåbärsmoussen.
Vispa grädde och florsocker tillsammans.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa blåbären, sila eventuellt och värm sedan en del av blåbärssylten med gelatinet så att det helt smälter.
Blanda med resten av bären och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen med plast över.

Rör hallonen med socker och vatten så att allt socker löser sig.
Passera genom finmaskig sil och värm en tredjedel och red av med en knapp matsked maizena.
Häll i resten av hallonen och kyl ner.
Servera i djup tallrik eller i kopp med en sked blåbärsmousse och finstrimlad basilika.  (insänt tips)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kalv är numera alltid kalv


Igår 01:00 Lättare eko-shoppa med ny EU-symbol


25/1 01:00 Taco doftade damm


24/1 01:00 Klonat kött lika säkert


23/1 01:00 Halvfabrikat ok för snabba recept


22/1 01:00 Blir ekomat mycket dyrare?


21/1 01:00 Nu kommer fonder utan glutamat


20/1 01:00 Bara en rostar bra


19/1 01:00 Spetsa teet med juice


18/1 01:00 Grönare julmat


17/1 01:00 Märka om kött olagligt


16/1 01:00 Allt fler barn äter frukt och grönsaker


15/1 01:00 Genförändrad potatis godkänd


14/1 01:00 Minns bättre med färsk fisk


13/1 01:00 Kinesiska risnudlar var genmodifierade


12/1 01:00 Visst kan akrylamid ge cancer


11/1 01:00 Ny receptsajt på nätet


10/1 01:00 Kryddstark utställning i Göteborg


9/1 01:00 Vi äter och … - samtidigt


8/1 01:00 Billigaste chokladen bäst


7/1 01:00 Livsmedelsverket varnar för rökt mat


6/1 01:00 Mat mot förkylning


5/1 01:00 Satsning på nyttig restaurangmat


4/1 01:00 Axfood stoppar rostad majs


3/1 01:00 Tre bloggar om Stockholmsmat


2/1 01:00 Skillnad på choklad och choklad


1/1 01:00 KO stoppar för stor förpackning


31/12 2020 01:00 Personlig hälso-shopper hos Coop


30/12 2020 01:00 Matlagning för nyfikna


29/12 2020 01:00 Ica återkallar ekologisk fruktmüsli


28/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack hela dagen


27/12 2020 01:00 Meny och inköpslista samtidigt


26/12 2020 01:00 Abbas ansjovis smakade bäst


25/12 2020 01:00 Snabb eko-mat framtidens konsumentkrav


24/12 2020 01:00 Hur mycket väger en deciliter?


23/12 2020 01:00 Hittar recepten på nätet


22/12 2020 01:00 Desperat kokbok hotas av stämning


21/12 2020 01:00 84 liter läsk per år


20/12 2020 01:00 Rätt frukostbröd håller blodsockret i schack


19/12 2020 01:00 Salmonella i köttfärs


18/12 2020 01:00 Grönt på burk i test


17/12 2020 01:00 Salmonella i babyspenat


16/12 2020 01:00 Ekologiskt är nyttigare


15/12 2020 01:00 Recepten i mobilen


14/12 2020 01:00 Gröna tråg visar ekoköttet


13/12 2020 01:00 Ekologisk barnmat populärt


12/12 2020 01:00 Tonfisk kan förgifta


11/12 2020 01:00 Salmonella funnen i ICA-sallad


10/12 2020 01:00 Mexikanska köket


9/12 2020 01:00 Fläskkött ett klimathot


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS