Portioner: 4
Ingredienser:
5 dl hallon
2 dl socker
2 dl vatten
citron
maizena
2 dl blåbär
2 dl vispgrädde
2 - 3 msk florsocker
1 - 10 1/2 st gelatinblad (kan ersättas med agar-agar)
några basilikablad
Gör så här:
Här börjar vi med blåbärsmoussen.
Vispa grädde och florsocker tillsammans.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa blåbären, sila eventuellt och värm sedan en del av blåbärssylten med gelatinet så att det helt smälter.
Blanda med resten av bären och vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt i kylen med plast över.
Rör hallonen med socker och vatten så att allt socker löser sig.
Passera genom finmaskig sil och värm en tredjedel och red av med en knapp matsked maizena.
Häll i resten av hallonen och kyl ner.
Servera i djup tallrik eller i kopp med en sked blåbärsmousse och finstrimlad basilika. (insänt tips)
Stop-motion samurajfilm