lördag 27 april 2024

Family

9/4 2016 02:00

Ägg och ansjovissallad

Ägg och ansjovissallad
Portioner: 6

Ingredienser
3 tsk mörk fransk senap
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
2 dl olja, helst olivolja
1 tsk torkad dragon
2 burkar ansjovisfiléer á 125 g
nymalen svartpeppar
1/2 citron
6 stora kokta potatisar
6 hårdkokta ägg
isbergssallad eller grönsallad
kapris

Tillbehör:
rostat bröd eller knäckebröd, smör
Gör så här
1. Blanda senap, vitlök, vinäger och olja. Tillsätt spadet från en av ansjovisburkarna, litet citronsaft, dragon och peppar. Såsen skär sig men det gör ingenting. Tag ansjovisfiléerna från den öppnade burken och skär dem i små bitar. Blanda ner dem i såsen. Smaka av med salt och mer citronsaft om det behövs. Låt såsen stå i kylskåp ett par timmar så att smakerna utvecklas.
2. Skala äggen. Dela dem i gulor och vitor, vira in gulorna i plastfolie och förvara dem i kylskåp så länge. Grovhacka vitorna. Skär potatisen i tärningar och blanda den med de backade vitorna. Häll över såsen. Rör om väl så att såsen blir jämnt fördelad. Täck salladen med plastfolie och låt den stå i kylskåp, gärna över natten.
3. öppna den andra ansjovisburken och dela ansjovisfiléerna på längden. Smaka av salladen, tillsätt litet mer ansjovisspad om smaken inte är tillräckligt stark. Mosa gulorna.
4. Lägg hela salladsblad eller strimlad isbergssallad i botten och runt kanterna på ett djupt fat. Lägg den marinerade salladen i mitten. Täck med de mosade äggulorna och lägg de delade ansjovisfiléerna i ett snyggt rutmönster ovanpå, Garnera med kapris.
Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS

LIVSSTIL / LIFESTYLE