lördag 18 maj 2024

Family

28/6 2014 02:00

Världens godaste förrätt Chevre.

Gå till en ståtlig affär där du väl känner mannen i charken, försäkra dig om att han har en hög vit mössa och kallar dig min herre/dam oavbrutet. Verkar allt ok, köp en centimeter chevre per person, tala om för den kunnige yrkesmannen bakom disken att du gärna ser att han med van hand delar den i centimetertjocka delar. Du kommer annars att misslyckas med hela projektet.
Tacka för kaffet , gå till grönsaksavdelningen. Köp fransk blandsallad. Finns i plastförpackning med 3 olika typer i samma box. Stanna upp för en sekund och tänk efter om du har honung, vinäger och franska örtkryddor från kockens hemma.Om inte köp det.
Gå hem tag fram ett glas avsett för rödvin. Öppna en god röd. Häll upp och smaka. Good.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper, pensla med olivolja och ta lite örtkryddor på. osten ska vara inne ca: 5 minuter. Ta en stekpanna, häll i olivolja, lika mycket honung och en skvätt vinäger. Häll i franska kryddor tills det ser ut som du tagit lite förmycket. Typ en matsked till 8 pers.Värm på tills det nästan kokar. Rosta formbröd som du skurit av kanterna på.Lägg formbrödet ovanpå salladen som du strimlat och lagt upp i små högar på tallrikarna. Lyft ur chevren ur ugnen och lägg på den på brödet. Häll på lite av blandningen över både sallad och chevren. Fyll på vinet och ät.
Tänk på att om blandningen kokar blir det lätt kola av det istället.
Betänk oxå att vill man verka lite mer världsvan väljer man sotad chevre i stället
Bookmark and Share
ANNONS
ANNONS