Fisk- och scampigryta
Portioner: 4
Ingredienser:
4 Potatisar
1 lg Morot
2 dl Tärnad rotselleri
1 lg Purjolök
1 l Vatten
1 Grönsaksbuljongtärning
1 msk Fisk & vinfond
1 msk Hummerfond
1 msk Het chilisås
1 Citron Färsk koriander eller bladpe
400 g Färsk lax och/eller vit fisk
4 lg Scampi eller 8-l2 räkor
Gör så här:
Skala och tärna potatis, morot och rotselleri ganska smått. Låt det koka mjukt i vatten med buljong, fond och chilisås ca 20 min. Mosa tärningarna med potatisstöt eller kör en kort stund med elvisp eller mixerstav i grytan. Tillsätt grovstrimlad purjo och låt koka ytterligare 5 min. Lägg i fisken, skuren i 2-3 cm stora tärningar och scampin samt några skivor citron. Salta lätt på fisken och låt småsjuda 5 min utan att röra om (räkor ska bara värmas). Strö färskt örtgrönt över grytan och servera i skålar eller djupa tallrikar med bondbröd och potatis (insänt av Helmuth)
Stop-motion samurajfilm