tisdag 16 april 2024

Family

25/3 2020 01:00

Pizza

Portioner: 4
Ingredienser:

Deg:
50 g Jäst
3 dl Ljummet vatten
2 msk Olja
1 tsk Salt
9 dl Vetemjöl

Sås:
2 Lökar
2 Vitlöksklyftor
2 dl Krossade tomater
1 dl Tomatpure
1 Lagerblad
2 tsk Oregano
1 tsk Basilika Salt och Peppar

Gör så här:

Börja med såsen: Hacka löken och vitlöken, och häll alla ingredienser utom oregano och basilika i en stor gryta. Koka 30-60 minuter, tills såsen är lagom tjock (dvs mycket tjock). Rör ner örtkryddorna och stäng av plattan. (om örtkryddor kokar mer än 10 minuter blir de beska). Såsen räcker till 1-2 pizzor, beroende på kvaliteten på tomaterna. Om man inte vill ha den klumpig kan man med fördel köra den i matberedare några minuter.

Gör degen, som en vanlig vetedeg. Har du matberedare, gör så här: Häll de torra ingredienserna i beredarskålen. häll ljummet vatten i en pyts bredvid och smula däri jästen. Rör om noga tills jästen har löst sig. Starta beredaren och häll i vatten-jäst och olja. Låt degen jäsa 30 minuter innan den kavlas ut. Sedan ska den jäsa ca 15-30 minuter till. Man kan göra en stor tjock pizza (en hel plåt), två tunna stora, eller två mellanstora mellantjocka.

Montering: Bred såsen på pizzan och lägg på någon fyllning. Täck med hyvlad eller riven ost och grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Förslag på fyllningar: Stekt köttfärs och champinjoner Räkor och ananas Bacon och färsk paprika Köttbullar (delade) och peperoni Tonfisk och lök eller purjolök (insänt av Malin)

Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS