Chokladtårta
Ingredienser:
Botten:
5 Äggvitor
1 1/2 dl Strösocker
3 tsk Kakao
75 g Hackade hasselnötter
Kräm:
5 Äggulor
1 1/4 dl Vispgrädde
1 dl socker
100 g Mörk blockchoklad
150 g Smör
Till garneringen: Hackade hasselnötter
Gör så här:
Vispa samman äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Rör ner kakao och nötter. Forma smeten till
två tallriksstora rundlar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 150-175 grader i 30-35 minuter. Lossa genast från
pappret. Låt svalna
Vispa äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Rör ner
chokladen och smöret i bitar. Bred krämen på en av bottnarna. Lägg den andra ovanpå och bred över resten av
krämen.
Garnera med hackade hasselnötter (insänt av Amanda)
Hur fungerar fisktrappor?