Portioner: 5 liter
Ingredienser:
2 Citroner
8 dl Farinsocker
1/2 dl Humle
5 l Vatten
10 g Jäst Socker Russin
Servering:
Nypressad citronsaft
Citron i skivor
Iskuber
Gör så här:
Skala och skär citronerna i tunna skivor. Blanda dem med farinsockret och humlen i en stor skål. Koka upp vattnet och häll det över. Låt svalna. Tillsätt jästen och täck över bunken. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag. Sila mjöden och slå upp den på flaskor. Lämna ett par centimeter luft längst upp i varje flaska. Häll en tesked socker och några russin i var flaska. Korka igen lätt.
Mjöden är färdig efter 3-4 dagar. Smaka av med lite pressad citron, och servera gärna med en citronskiva och ett par iskuber. (insänt av Gunnar)
Hur fungerar fisktrappor?