Portioner: 16 st
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
Pensling:
2 msk vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde.
Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas,
ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med akplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
Servera dem varma med tillbehör.
Variationer:
Ostscones:
Tillsätt 1 dl riven Kvibille cheddar och 1/2 dl hackade valnötter i mjölet.
Morots- och apelsinscones:
Tillsätt 1 dl finriven morot och rivet skal av 1/2 apelsin i mjölet. (insänt av Richard)
Stop-motion samurajfilm