Ingredienser:
1 liter vispgrädde
5 äggulor
250 g socker
Gör så här: Hetta upp grädden under omrörning.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa ner c:a 2 msk av den heta grädden, tillsätt resten av grädden lite i taget under fortsatt vispning.
Häll massan i en skål och sätt den över sjudande vattenbad. Rör om oavbrutet tills massan tjocknar. Kyl ner glassen.
Vispa med elvisp då och då tills den blir kall.
Kör glassen i en glassmaskin 25-40 minuter tills det börjar bli en klump.
Har ingen glassmaskin, frys ner glassen direkt. Rör om med elvisp eller gaffel ett par gånger under infrysningen så att inte
iskristaller bildas.
Låt glassen stå över natten i frysen, eller ät den direkt efter bearbetning i glassmaskin. (insänt av Göran Siegers)
Stop-motion samurajfilm