Portioner: 12 Stycken
Ingredienser:
Petitschouxsmet
50 g Smör
2 dl Vatten
2 dl Vetemjöl
3 Stora ägg eller 4 Små ägg
Fyllning:
2 Påsar Ekströms choklad- -apelsinmousse
4 dl Mjölk
Garnering:
2 dl Vispgrädde
1 1/2 l Jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och fett till petits-chouxerna. Tillsätt mjöl under kraftig omrörning. Lyft kastrullen från värmen när degen släpper kanterna. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Spritsa kransar på bakplåtspapper. Grädda 20 minuter. Gör chokladapelsinmoussen enligt anvisningarna. Vispa grädden. Dela petits-chouxerna och spritsa kransar av moussen på de undre halvorna. Skiva jordgubbarna och fördela över moussen. Spritsa grädden över och lägg på locken. (insänt av Lotta)
Stop-motion samurajfilm