Rulltårta med bär
Portioner: 15-20 skivor
Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Fyllning:
2-3 dl lätt mosade, färska bär eller sylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop.
Skär rulltårtan i skivor.
Tips! Gör bakelser av rulltårtan. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär. (insänt av Nathalie)
Hur fungerar fisktrappor?