Portioner: 1 omgång
Ingredienser:
4 dl Grov glutenfri mjölblandning
2 msk Brun farin
1 tsk Hjorthornssalt
2 Krm salt
100 g Smör eller margarin
1 dl Kesella
1 1/2 dl Sesamfrö ev något mer
Gör så här:
Häll mjölblandning, farin, hjorthornssalt och salt i matberedarens skål. Skär matfettet i små bitar och tillsätt det. Kör matberedaren några minuter tills allt är finfördelat och smuligt. Häll i kesella och sesamfrö och kör någon minut till en deg. Ta upp degen och knåda ihop den i en bakskål. Ställ i kylskåpet en stund innan utbakningen. Sätt ugnen på 225°. Strö lite av mjölblandningen på bakbordet och knåda degen väl. Kavla ut degen med slät kavel och därefter med kruskavel till en tunn platta. Skär ut kex, ca 7 cm X 7 cm, och flytta över med palettkniv på bakpappersklädd plåt. Grädda kexen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kexen kallna. (insänt av Frida)
Stop-motion samurajfilm