Portioner: 8 bitar
Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
2 äggulor
1/2 liter fäska eller frysta hallon, ca 250 g
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant,
ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden riktigt hårt.
Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor. Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.
Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim.
Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon (insänt av Birgitta)
Stop-motion samurajfilm