Kokoskyckling
Portioner: 4
Ingredienser:
1 kg kycklingdelar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar eller
1/2-1 röd chilifrukt
1/2-1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
5 dl Lätt kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
Gör så här:
Bryn kycklingdelarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra och låt eftersteka under lock ca 20 min.
Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten och paprikan.
Fräs grönsakerna i smör i en gryta några minuter. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, gurkmeja och buljongtärning.
Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner det i grytan. Låt såsen koka upp under omrörning.
Lägg i kycklingdelarna och låt grytan koka ca 3 min. Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris. (insänt av Einar)
Galet musikinstrument