lördag 20 april 2024

Family

13/10 2019 02:00

Jordgubbsbullar

Portioner: 30 bullar
Ingredienser:

Bulldeg:
25 g jäst för söta degar
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
0,75 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
100 g mandelmassa eller 100 g kokosmassa
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma
1 liter à 500 g jordgubbar
0,5 msk potatismjöl

Servering:
florsocker

Gör så här:
Skölj jordgubbarna till fyllningen och låt dem torka.

Smula ner jästen i en bunke.
Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan.
Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig.
Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter.
Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fyllning:
Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).
Hacka hälften av jordgubbarna i små bitar och blanda dessa med potatismjölet.
Den andra hälften av jordgubbarna skär du i ca 5 mm breda skivor. (Bredden är inte så noga, men skivorna ska inte vara jättetunna. En normalstor jordgubbe blir ca 4 skivor).
När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar.
Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm.
Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de hackade jordgubbarna.
Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar. Tryck i några jordgubbskivor i varje bulle. Det ska bli ca 30 st bullar så man får fördela de jordgubbsskivor man har.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.
Låt bullarna svalna under bakhanddukar.

Sikta över florsocker vid servering. (inskickat av Emma)

Bookmark and Share

16/1 10:41 Fem ekonomiska löften för ett stabilare 2024


11/5 2023 11:31 Sjukhus.AI sätter ny standard för sjukvården


17/12 2021 01:00 Pastagratäng


16/12 2021 01:00 Kladdkaka


15/12 2021 01:00 Kantarelldoftande fläskfilé i panna


14/12 2021 01:00 Baguette feta oliv


13/12 2021 01:00 Primörlåda med skinka


12/12 2021 01:00 Fryst hallontårta med lime


11/12 2021 01:00 Banansmoothie med jordnötter


10/12 2021 01:00 Allt mindre mjölk i glasen


9/12 2021 01:00 Grillad kyckling al limone


8/12 2021 01:00 För mycket kött ökar risken för stroke


7/12 2021 01:00 Ännu en anledning till att frossa i bär


6/12 2021 01:00 Grillad fläskfilé med limeyoghurt


5/12 2021 01:00 Gravida varnas för att äta viltkött


4/12 2021 01:00 Spenat ger starkare muskler


3/12 2021 01:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


2/12 2021 01:00 Billigare jordgubbar


1/12 2021 01:00 Kryddiga lammfärsspett


30/11 2021 01:00 Stora brister i kontrollen av livsmedel


29/11 2021 01:00 Sandwich med Polly-glass


28/11 2021 01:00 Kycklingpasta


27/11 2021 01:00 Rulltårta med bär


26/11 2021 01:00 Paella


25/11 2021 01:00 Rabarbersmulpaj


24/11 2021 01:00 Bondpasta


23/11 2021 01:00 Pasta med italiensk kyckling


22/11 2021 01:00 Citron och Limekaka


21/11 2021 01:00 Amerikanska pannkakor


20/11 2021 01:00 Nötkolapaj


19/11 2021 01:00 Indiska Laxspett


18/11 2021 01:00 Currypasta med äppel och bacon


17/11 2021 01:00 Enkla Brödet


16/11 2021 01:00 Äppelgodis


15/11 2021 01:00 Club Sandwich


14/11 2021 01:00 Italiensk Kycklingpasta


13/11 2021 01:00 Rostad sockerkaka


12/11 2021 01:00 Kycklingpasta


11/11 2021 01:00 CaesarSallad


10/11 2021 01:00 Korvwok


9/11 2021 01:00 En av sex svenskar äter LCHF


8/11 2021 01:00 Det vita giftet - eller


7/11 2021 01:00 Mårtensaftons vanligast i söder


6/11 2021 01:00 Slänger var femte matkasse


5/11 2021 01:00 Ekologisk barnmat är en stark trend


4/11 2021 01:00 Svenskarnas matvanor oroar


3/11 2021 01:00 Gott om hotade fiskar i findiskarna


2/11 2021 01:00 Barnens fem vardagsfavoriter


1/11 2021 01:00 Säsongen avgör vad vi äter


30/10 2021 02:00 Återkallar salmonellasmittat fläskkött


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS