Portioner: 4
Ingredienser:
900 gram kycklinglårfilé, färska
50 gram valnötter
6 torkade aprikoser
koriander, färsk, finhackad
1 msk balsamicoreduktion
flingsalt
svartpeppar, nymald
16 grillpinnar, av trä, blötlagda
Bönsallad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk färsk timjan, hackad
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
2 tsk honung
2 burkar bönor, à 400 g
150 gram haricots verts
1 dl svarta oliver med kärna, små
1 rödlök, fint skivad
1 tomat, urkärnad och tärnad
1 röd paprika, tunt skivad
150 gram fetaost, smulad
flingsalt
svartpeppar, nymald
Gör så här:
Hacka nötter och aprikoser och blanda med hackad koriander och balsamico. Fördela fyllningen på insidan av kycklinglårfiléerna och rulla ihop. Salta och peppra väl. Sätt i två spett i varje så de försluts väl.
Gör bönsalladen:
Blanda vitlök, timjan, citron, olivolja, honung, salt och peppar i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i en minut. Skär bort ändarna från gröna bönorna och förväll dem hastigt i saltat vatten, cirka 2-3 minuter. Spola av i iskallt vatten. Blanda alla övriga ingredienser i en skål och häll över dressingen, blanda väl.
Pensla kycklinglårfiléerna lätt med olja och grilla på medelvärme cirka 10 minuter runt om. Skär ett snitt och kontrollerar att klar köttsaft rinner ut, då är de färdiga. Servera med bönsallad samt bröd. (inskickat av Jena)
Stop-motion samurajfilm