Portioner: 4
Ingredienser:
1 paket köttbullar (ca 350 g)
100 g rökt skinka
1 gul lök
1 röd paprika
1 aubergine
1 msk olja
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm stött kardemumma
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk kidneybönor (ca 400 g)
4 stora tortillabröd
4 stora grönsalladsblad
Gör så här:
1. Stek eller värm köttbullarna enligt förpackningens anvisningar i oljan i en stor stekpanna. Halvera eventuellt köttbullarna.
2. Strimla skinkan. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skölj och tärna auberginen. Tillsätt skinkan och allt det gröna i pannan. Låt fräsa ca 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med ingefära, kanel, kardemumma, salt och peppar.
3. Skölj av bönorna och vänd dem i pannan. Låt allt bli varmt.
4. Lägg ut bröden. Täck med salladsblad och fördela röran över dessa. Rulla ihop och skär i bitar. Severa med en blandad sallad och mango chutney.
För alla? Äggfri, men kontrollera innehållet i både köttbullar och bröd. Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar. Använd bröd utan gluten eller lägg fyllningen i glutenfri pannkaka. Gör mjölkfri: välj mjölkfria köttbullar och kontrollera innehållet i brödet. (inskickat av Tina)
Dränks i extrem fuktighet