Portioner:4
Ingredienser:
Ingredienser:
4 rödtungsfiléer à 150 g
2 klyftor vitlök, finskurna
30 g dill, finskuret
20 g ströbröd
1/2 knippe gräslök, finskuren
olivolja
salt
Potatis- och pepparrotssallad:
300 g kokt potatis, delad i mindre bitar
1 bit pepparrot, riven
10 cocktailtomater, delade
1 rödlök, skalad och skuren i båtar
1 knippe ruccola, sköljt
6 - 8 kvistar dill, grovt plockade
salt, peppar, socker och lite olivolja
saft från en halv citron
Citron- och kaprisyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
skal från en citron
2 - 3 msk kapris
socker
Gör så här: Blanda örter, vitlök och ströbröd med olivolja. Salta fisken.
Stryk på ört/vitlöksblandningen på fisken. Baka i ugn på 130 grader i tills ört- och vitlöksblandningen fått lite färg.
Potatis- och pepparrotssallad:
Blanda samman citronsaft, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda samman alla grönsakerna. Vänd dem i dressingen. Smaka upp med färsk riven pepparrot.
Citron- och kaprisyoghurt:
Blanda samman matlagningsyoghurt och kapris med skal från citron. Smaka upp
med socker.
En lätt rätt att göra. Både fisk och sås kan göras i förväg. (inskickat av Göran Siegers)
Dränks i extrem fuktighet