Ingredienser:
Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm:
1 dl mjölk
1 ½ dl grädde
ca 5 msk vaniljsåspulver
Fyllning:
2 dl mosade päron eller 1 dl äppelmos + 1 mosad banan
Fukta med 1 dl päronspad och saften av en citron.
Kinuskiglasyr:
2 ½ dl grädde
100 g socker
½ dl sirap
1 bit vaniljstång
Garnering:
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i blandningen. Grädda två rulltårtsbottnar av smeten ca 5-10 min i ca 220 grader.
Dela tårtorna så att du har fyra lika stora bottnar. Fukta bottnarna. Bred fyllning och vaniljkräm på alla botten utom det översta.
Koka kinuskiglasyren och häll över tårtan. Garnera kanterna med spritsad grädde när glasyren svalnat.
Tårtan räcker till många! (inskickat av Gunvor)
Dränks i extrem fuktighet